ТЕХНОЛОГІЯ МАФІНІВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ

  • І. Ю. Антонюк Київський національний торговельно-економічний університет
Ключові слова: мафіни, цистозіра, кленовий сироп, фейхоа.

Анотація

Анотація – у статті наведено дані щодо хімічного складу кленового сиропу та цукатів фейхоа, їх впливу на біологічну цінність нових борошняних кондитерських виробів (мафінів). Розглянуто можливість використання порошку цистозіри, як харчової добавки для підвищеної біологічної цінності мафінів. Проаналізовано результати проведених досліджень органолептичних, фізико-хімічних показників якості мафінів із використанням кленового сиропу, порошку цистозіри та цукатів фейхоа.

Посилання

1. Причины изменений в структуре питания современного человека. Здоровье и организм: полезные советы. URL: http://opportunity.com.ua/teoriya/prichiny-izmenenij-v-strukture-pitaniya-sovremennogo-cheloveka.html (дата звернення: 20.11.2018).
2. Смоляр В. І. Основні тенденції в харчуванні населення України // Проблеми харчування. 2007. № 4 (17). С. 5-10.
3. Волошин О. І., Бойчук Т. М., Волошина Л. О. Оздоровче харчування: стан і перспективи ХХІ століття. Чернівці, 2014. 528 с.
4. Дробот В. І., Ситнік І. П., Корзун В. Н. Хліб з додаванням водоростей // Зерно і хліб. 2004. № 4. С. 24-25.
5. Новые подходы в решении проблемы ликвидации йоддефицитных состояний / А. Ф. Цыб и др. // Довкілля та здоров’я 2004. № 3. С. 66-69.
6. Калакура М. М., Щирська О. В. Нові технології десертних виробів з апіпродуктами // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. Одеса, 2014. Вип 46 (1). С. 183-187.
7. Эффективность применения концентратов бахчевых культур в рецептуре поликомпонентного молочного десерта / И. В. Мгебришвили и др. // Хранение и переработка сельхозсырья. 2013. № 8. С. 44-45.
8. Родионова Л. Я., Дудий С. А. Разработка растительного десерта функционального назначения // Молодой ученый. 2015. № 23. С. 425-428.
9. Кондранина Т. А., Родионова Л. Я. Разработка технологии плодоовощного мусса функционального назначения // Молодой ученый. 2015. № 23. С. 420-423.
10. Белозерова М. С., Евстигнеева Т. М., Григорьева А. А. Разработка состава и технологии молочного десерта с морковной клетчаткой // Вестник Воронежского государственного университета инженерных технологий. 2016. № 2. С. 140-147. doi.org/10.20914/2310-1202-2016-2-140-147.
11. Масаки Ко. Японська кухня. Москва: Эскимо, 2002. 96 с.
12. Виробництво зеленого чаю матча. URL: http://teapravda.com/chaj-matcha-mattya/ (дата звернення: 21.10.2018).
13. ДСТУ 7126:2009. Сиропи. Загальні технічні умови. [Чинний від 2015-06-22]. Київ: Держспоживстандарт України, 2015. (Національні стандарти України).
14. ДСТУ 7183:2010. Плоди субтропічних культур свіжі. Технічні умови. [Чинний від 2012-07-01]. Київ: Держспоживстандарт України, 2011. (Національні стандарти України).
15. Tomcik P., Bustin D. Voltammetric determination of iodide by use of an investigated microelectrode array // Fresenius J. Anal. Chem. 2001. Vol. 371. P. 362-364.
16. Чим відрізняється кекс від мафінів? URL: http://moyaosvita.com.ua (дата звернення: 1.10.2018).
17. Японский чай Матча. URL: http://o-chae.com/tea-articles/70-yaponskiy-chay-matcha.html (дата звернення: 1.10.2018).
18. Кленовый сироп. URL: https://www.patee.ru/cookingpedia/foods/jam/maple-syrup/ (дата звернення: 1.10.2018).
19. Цистозира бородатая. URL: http://e-znahar.ru/category/travy/tsistozira-borodataya (дата звернення: 1.10.2018).
20. Фейхоа - маленькая зеленая витаминная бомба. URL: https://sm.od.ua (дата звернення: 1.10.2018).
21. Фейхоа - польза и вред изумрудной ягоды. URL: http://polza-vred.su/ (дата звернення: 1.10.2018).
Опубліковано
2019-04-15
Як цитувати
Антонюк, І. (2019). ТЕХНОЛОГІЯ МАФІНІВ ПІДВИЩЕНОЇ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 19(1). Retrieved із https://oj.tsatu.edu.ua/index.php/pratsi/article/view/102