ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ВАРІННЯ РИБНОГО БУЛЬЙОНУ З КІСТКОВИХ АНАТОМІЧНИХ ЧАСТИН СТАВКОВОЇ РИБИ

  • Г. М. Постнов Луганський національний аграрний університет
  • А. С. Стремоухова Луганський національний аграрний університет
  • В. М. Червоний Харківський державний університет харчування та торгівлі
  • В. О. Старков Харківський державний університет харчування та торгівлі
  • О. М. Постнова Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенка
Ключові слова: ставкова риба, рибний бульйон, сухі речовини, гідромодуль, подрібнення, ультразвук, теплова обробка

Анотація

Анотація – робота присвячена технології переробки анатомічних частин ставкової риби. Розглянуто технологічні аспекти виробництва бульйонів з кісткових анатомічних частин ставкової риби. Досліджено вплив співвідношення між твердою і рідкою фазами, розміру окремих твердих частинок, тривалості варіння на кількість сухих речовин в бульйоні. Запропоновано спосіб отримання рибного бульйону з кісткових анатомічних частин ставкової риби з використанням ультразвукових коливань, який дозволить скоротити терміни теплової обробки та отримати висококонцентрований рибний бульйон.

Посилання

1. Антипова Л. В., Дворянинова О. П. Эффективность применения вторичных рыбоперерабатывающих ресурсов для производства функциональных продуктов массового потребления // Известия вузов. Пищевая технология. 2002. № 5-6. С. 24-26.
2. Панчишина Е. М. Разработка инструментария для оценки органолептических свойств рыбного бульона // Инновационные и современные технологии пищевых производств: материалы Междунар. научн.-техн. конф. Владивосток: Дальрыбвтуз, 2013. С. 133-137.
3. Крикун А. А., Баранов Б. А. Совершенствование способа производства супов // Пищевая промышленность. 2013. № 12. С. 50-51.
4. Спосіб отримання рибного бульйону з кісткових анатомічних частин ставкової риби з використанням ультразвуку / Г. М. Постнов та ін. // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Мелітополь, 2018. Вип. 18, т. 1. С. 51-58.
Опубліковано
2019-03-27
Як цитувати
Постнов, Г., Стремоухова, А., Червоний, В., Старков, В., & Постнова, О. (2019). ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОЦЕСУ ВАРІННЯ РИБНОГО БУЛЬЙОНУ З КІСТКОВИХ АНАТОМІЧНИХ ЧАСТИН СТАВКОВОЇ РИБИ. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 19(1). Retrieved із https://oj.tsatu.edu.ua/index.php/pratsi/article/view/86