ВИЗНАЧЕННЯ РАЦІОНАЛЬНИХ ПАРАМЕТРІВ ПРОЦЕСУ ТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ ПІД ЧАС ОЧИЩЕННЯ ТОПІНАМБУРА

  • Г. В. Дейниченко Харківський державний університет харчування та торгівлі
  • Д. В. Горєлков Харківський державний університет харчування та торгівлі
  • Д. В. Дмитревський Харківський державний університет харчування та торгівлі
  • Р. С. Лазуренко Харківський державний університет харчування та торгівлі
Ключові слова: топінамбур, процесс очищення, втрати сировини, якість очищення, комбінована дія на сировину, параметри очищення, попередня термічна обробка

Анотація

Анотація – у роботі висвітлено питання щодо необхідності використання попередньої термічної обробки під час здійснення комбінованого процесу очищення топінамбуру. Наведено експериментальну установку для проведення процесу термічної обробки бульб топінамбуру. Представлені результати впливу параметрів процесу на якість очищення та відсоток втрат сировини.

Посилання

1. Slavin J., Lioyd B. Health Benefits of Fruits and Vegetables // Journal: Advances in Nutrition. 2012. Vol. 3, № 4. P. 506–516.
2. Trends in EU consumers’ attitude towards fresh-cut fruit and vegetables / А. Baselice, F. Colantuoni, D. Lass, G. Nardone, А. Stasi // Food Quality and Preference. 2017. № 59. Р. 87–96.
3. Терешкін О. Г., Горєлков Д. В., Дмитревський Д. В. Теоретичне моделювання процесу термічної обробки овочів під час їх очищення // Технологічний аудит та резерви виробництва. 2016. №1/1(27). С. 57–65.
Опубліковано
2019-03-27
Як цитувати
Дейниченко, Г., Горєлков, Д., Дмитревський, Д., & Лазуренко, Р. (2019). ВИЗНАЧЕННЯ РАЦІОНАЛЬНИХ ПАРАМЕТРІВ ПРОЦЕСУ ТЕРМІЧНОЇ ОБРОБКИ ПІД ЧАС ОЧИЩЕННЯ ТОПІНАМБУРА. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 19(1). Retrieved із https://oj.tsatu.edu.ua/index.php/pratsi/article/view/88

##plugins.generic.recommendByAuthor.heading##