ВПЛИВ ІОНІЗОВАНОГО ПОВІТРЯ НА ВИРОБНИЦТВО ЯЧМІННОГО СОЛОДУ

  • Г. І. Харитонова Таврійський державний агротехнологчний університет
  • В. О. Олексієнко Таврійський державний агротехнологчний університет
Ключові слова: солод, стимуляція, паростки, дозрівання солоду, оптимальні режими, іонізація, ефективність

Анотація

Анотація - основним напрямом вдосконалення технології солодування є прискорення процесу і зниження затрат на виробництво солоду. Також розглянуті способи обробки зерна ячменю, які застосовуються в технології солодування. У статті описано і підібрано оптимальні режими опромінення ячменю і кратність. Визначено на якому етапі технологічного процесу слід проводити опромінення зерна – до замочування ячменю, після замочування або в процесі пророщування солоду. При цьому поставлено завдання домогтися максимального ефекту при збереженні простоти технічного рішення і мінімум витрат.

Посилання

1. Бадретдинов Б. Ф., Тюр А. А., Каюмов Я. М. Электро-технология и урожайность сельскохозяйственных культур // Электрификация сельского хозяйства. 2000. Вып. 2. С. 90-92.
2. Берека О. М., Усенко С. М. Дослідження концентрації озону в зерновій масі під дією електричного поля високої напруги // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. 2010. Вип. 153. С. 176-182.
3. Берека О. М. Закономірності зміни питомої електропровідності насіннєвої маси в електричних полях високої напруги // Аграрна наука і освіта. 2008. Т. 9, № 5/6. С. 146-148.
4. Берека О. М., Усенко С. М. Часткові розряди в зерновій масі під дією електричного поля високої напруженості змінного струму // Енергетика і автоматика : електрон. наук. фах. вид. 2011. № 3.
5. Берека О. М., Усенко С. М. Часткові розряди в зерновій масі під дією сильного електричного поля // Праці Таврійського державного агротехнічного університету. Мелітополь, 2011. Вип. 11, т. 6. С. 184-190.
6. Голикова Н. В., Исаева B. C., Андреева О. В. Производство пива с использованием пшеничных зернопродуктов. Москва: АгроНИИПП, 1991. Вып. 10. С. 1-20.
7. Вітчизняний та світовий досвід України у виробництві пива / В. А. Домарецький та ін. // Харчова промисловість. 2012. № 13. С. 6-9.
8. Стимуляция роста и развития растений предпосевной обработкой семян в электрическом поле переменного тока (50 Гц) / И. С. Смирнова и др. // Применение специальных видов электроэнергии в сельском хозяйстве. Научные труды по электрификации сельского хозяйства ВНИИЭСХ. Москва, 1968. Т. 22. С. 67-92.
9. Сирохман І. В., Задорожний І. М., Пономарьов П. X. Товарознавство продовольчих товарів. Київ: Лібра, 2007. 650 с.
10. Шатравка Ю. Пивоварний ячмінь в Україні: маленька перемога в галузі з великими перспективами. URL: http://unt.org.ua/pivovarniiyachm-
n-v-ukra-n-malenka-peremoga-v-galuz-z-velikimi-perspektivami (дата звернення: 2.11.2018)
Опубліковано
2019-04-15
Як цитувати
Харитонова, Г., & Олексієнко, В. (2019). ВПЛИВ ІОНІЗОВАНОГО ПОВІТРЯ НА ВИРОБНИЦТВО ЯЧМІННОГО СОЛОДУ. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 19(1). Retrieved із https://oj.tsatu.edu.ua/index.php/pratsi/article/view/97