ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАМОРОЖУВАННЯ ПЛОДІВ ВИШНІ ПОПЕРЕДНЬО ОБРОБЛЕНИХ АЛЬГІНАТОМ НАТРІЮ
Ключові слова:
плоди вишні, альгінат натрію, заморожування, економічна ефективність.
Анотація
Стаття присвячена застосуванню нових технологій заморожування плодів вишні із використанням попередньої обробки полісахаридними композиціями, зокрема альгінату натрію. Попередня обробка плодів вишні 5% розчином альгінату натрію сприяла отриманню відмінної дегустаційної оцінки плодів та підвищенню економічної ефективності з рівнем рентабельності 23%. Перспективою подальших досліджень є проведення досліджень із використання полісахаридних композицій для збереження якості заморожених плодів вишні.
Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Василишина, О. (2023). ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАМОРОЖУВАННЯ ПЛОДІВ ВИШНІ ПОПЕРЕДНЬО ОБРОБЛЕНИХ АЛЬГІНАТОМ НАТРІЮ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(2). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i2.411
Розділ
Харчові технології