ВИБІР МЕТОДУ І ПРИСТРОЮ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ ДІЕЛЕКТРИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ МОЛОКА
Анотація
Анотація – у статті поставлена задача вибрати метод і пристрій для визначення діелектричних властивостей молока. Встановлено, що діелектричні властивості молока можна описати рівнянням комплексної діелектричної проникності. Аналіз рівняння показує, що не зважаючи на вміст в молоці крім жирових включень, також присутні молочній цукор, білки і сухі речовини, саме жири значно впливають на діелектричну проникність. Зміна концентрації жиру у молоці впливає на значення діелектричної проникності по закону близькому до прямолінійного. Точний контроль вмісту жиру в молоці дозволить більш точно визначити режими сушки молока з використанням енергії електромагнітного поля надвисокої частоти. За результатами аналізу останніх досліджень запропоновано і обгрунтовано метод і пристрій для визначення вмісту жиру в молоці за характеристиками електромагнітного високочастотного сигналу, пропущеного через молоко.
Посилання
2. Рогов И. А, Сверхвысокочастотпый нагрев пищевых продуктов / И. А. Рогов, С. В. Некрутман. - М., 1986. – 350 с.