РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРИМЕНТУ ФАКТОРІВ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ДОЗАТОРА КОМБІКОРМІВ

Ключові слова: індивідуальний дозатор, експериментальна установка, робочий орган, продуктивність, критерій оптимізації, комбікорм.

Анотація

Наведено експериментальні дослідження індивідуального дозатора комбікормів з використанням теорії відсівного експерименту методом випадкового балансу, фактори рівні їх варіювання, які впливають на критерій оптимізації, матрицю плану та результати відсівного експерименту, рівняння для визначення ефектів факторів та фізико-механічні властивості комбікормів.
Для аналізу результатів відсівного експерименту подані діаграми розсіювання, ефектів та значущості факторів які дають уявлення про ступінь впливу кожного з восьми факторів та можливість виділити з них найвпливовіші, а з діаграми рівня значущості факторів за критерієм Стьюдента дає можливість встановити значущі і незначущі фактори.
В результаті проведення відсівного експерименту індивідуального дозатора комбікормів встановлено значущі і незначущі досліджувані фактори (діаметр та частота обертання конусного робочого органу, висота та кількість лопаток, кут твірної конуса при його основі, кільцевий зазор між випускною горловиною бункера і конусним робочим органом).

Опубліковано
2023-03-21
Як цитувати
Банга, В. (2023). РЕЗУЛЬТАТИ ЕКСПЕРИМЕНТУ ФАКТОРІВ, ЩО ВПЛИВАЮТЬ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ДОЗАТОРА КОМБІКОРМІВ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 12(1), 1 з 15. https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v12i1.290