УЛЬТРАЗВУКОВІ ТЕХНОЛОГІЇ У ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ
Анотація
Переробка харчових продуктів відіграє вирішальну роль у вирішенні проблем продовольчої безпеки за рахунок скорочення втрат та запобігання псуванню. Ультразвук – це нова перспективна технологія у харчовій промисловості, яка підвищує швидкість та ефективність декількох процесів одночасно.
Ультразвукова технологія внесла революцію в харчову промисловість завдяки її широкому застосуванню в різних процесах, та є гарною альтернативою в порівняні з іншими. Саме така технологія має кілька переваг, таких як швидкість процесів, підвищена ефективність процесу, отримання високої якості продукту і збереження властивостей продукту (консистенції, харчової цінності, органолептичних властивостей), збільшення терміну придатності.
У оглядовій статті узагальнюються застосування ультразвуку в конкретних напрямках харчової промисловості, також розглядаються переваги і недоліки ультразвукової технології. Особливо обґрунтовується подальший розвиток застосування ультразвуку на промисловому рівні.