ЕФЕКТ ЗБЕРІГАННЯ ЯГІД ПІСЛЯ ЗАСТОСУВАННЯ ХОЛОДУ

  • С. В. Кюрчев Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного https://orcid.org/0000-0001-6512-8118
  • В. О. Верхоланцева Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного https://orcid.org/0000-0003-1961-2149
  • Н. О. Паляничка Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного https://orcid.org/0000-0001-8510-7146
Ключові слова: Холод, ягода, зберігання, термін, температура, процес, обробка, продукція.

Анотація

З розвитком культури споживання ягід в Україні та у світі, а також зі збільшенням пропозиції від виробників попит на якісну продукцію зростає. Для підтримки конкурентоспроможності та високої якості продукції виробникам потрібно впроваджувати нові технології у процесі вирощування ягід, так і в процесах післязбиральної доробки. [1, 2]
Харчова промисловість постійно шукає ефективні технології контролю мікробної інфекції та можливості зберігання з мінімальним впливом на їх якості, такі як колір, смак та збереження властивостей ягід. Заморожування можна використовувати як метод попередньої обробки, є ще одним способом забезпечення більш тривалої наявності ягід на ринку протягом року. В даній статті обґрунтовано доцільність застосування технології зберігання із застосуванням холода для ягід. [1]

Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Кюрчев, С., Верхоланцева, В., & Паляничка, Н. (2023). ЕФЕКТ ЗБЕРІГАННЯ ЯГІД ПІСЛЯ ЗАСТОСУВАННЯ ХОЛОДУ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(1). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.361