ДОСЛІДЖЕННЯ РЕОЛОГІЧНИХ ТА ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КУРЯЧИХ НАГЕТСІВ З НИЗЬКИМ ВМІСТОМ ХЛОРИДУ НАТРІЮ ТА ДОДАВАННЯМ ЯБЛУКА

Ключові слова: курячи нагетси, хлорид натрію, замінники солі, м’якоть яблука, реологія, органолептика.

Анотація

В статті представлені результати досліджень реологічних та органолептичних властивостей курячих нагетсів, виготовлених з частковою заміною солі на суміш її замінників, суміш спецій та додаванням перетертого яблука. Дослідження реологічних властивостей на аналізаторі текстури TA-XT plus констатували позитивні зміни зразків у порівнянні з контролем. Додавання м’якоті яблука призводить до збільшення світлості зразків та посилення їх жовтого кольору. Загальна зміна кольору зразків нагетсів поступово зростає в залежності від кількості доданої м’якоті яблука. Оцінювання загального вигляду, смаку, текстури, солоності, соковитості, загального прийняття та за середнім балом показало деякі відмінності зразків у порівнянні з контролем, але в цілому розроблений продукт відповідає вимогам споживачів та може бути віднесеним до продукту, що забезпечують здорове харчування.

Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Сукманов, В., & Мулько, І. (2023). ДОСЛІДЖЕННЯ РЕОЛОГІЧНИХ ТА ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ КУРЯЧИХ НАГЕТСІВ З НИЗЬКИМ ВМІСТОМ ХЛОРИДУ НАТРІЮ ТА ДОДАВАННЯМ ЯБЛУКА. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(1). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.368