РОЗРОБКА РЕЦЕПТУРИ ФРУКТОВИХ ДЖЕМІВ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИЧНОГО ХАРЧУВАННЯ ВІДПОВІДНО ДО ВИМОГ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ

Ключові слова: джем, цукрозамінник, стевіозид, сертифікація, рецептурний склад, технологічна схема, органолептична оцінка, фізико-хімічні показники.

Анотація

У роботі розглянуто можливість використання натурального цукрозамінника, а саме стевіозиду у виробництві джемів. Для розробки рецептури джему профілактичної дії за основу взяли джем сливовий, основними компонентами якого є сливи і цукор. У статті розроблено рецептуру джему профілактичної дії, цукор частково замінено натуральним цукрозамінником. Проведені органолептичні дослідження експериментальних зразків джему, свідчать про приємний̆, насичений̆ і оригінальний̆ смак. За отриманими від дегустаційної комісії результатами органолептичної оцінки зразків джему та результати фізико-хімічних досліджень, обрано зразок, що має найкращі показники.

Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Кузьміна, Т., Зубкова, К., Стоянова, О., Мамай, О., & Яковенко, Т. (2023). РОЗРОБКА РЕЦЕПТУРИ ФРУКТОВИХ ДЖЕМІВ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИЧНОГО ХАРЧУВАННЯ ВІДПОВІДНО ДО ВИМОГ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(1). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.369