ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ НОВОГО БАТОНЧИКА ЖЕЛЕЙНОГО

Ключові слова: батончик, мед, борошно кешью, кондитерські вироби, желейні вироби, харчова та біологічна цінність.

Анотація

У статті запропоновано спосіб інноваційної технології батончика желейного, шляхом внесення в рецептуру інгредієнтів – меду та борошна кешью, багатих на поживні речовини для використання їх в кондитерській галузі та ресторанному господарстві. Проаналізовано наукові праці вітчизняних та іноземних вчених, які займалися удосконаленням технології різноманітних батончиків.
Запропоновано модель «структура системи» та технологію отримання нового продукту. У запропонованій технології батончиків желейних, для підвищення харчової та біологічної цінності продукту, пропонується сумісне поєднання меду та борошна кешью. Встановлено раціональне співвідношення складників в рецептурі батончика. Крім того розраховано харчову та біологічну цінність готового продукту - батончика желейного.

Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Мельник, О., Мазуренко, І., Кошель, О., & Сабадаш, С. (2023). ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ НОВОГО БАТОНЧИКА ЖЕЛЕЙНОГО. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(1). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.374