АНАЛІЗ ВИКОРИСТАННЯ ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА У ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ
Ключові слова:
екстракт, барвник, антиоксиданти, біологічно активні речовини, волоський горіх, глікозиди, фітонциди, екстрагування, консервант.
Анотація
В статті розглянуто терапевтичні властивості та хімічний склад волоського горіха. У роботі представлено аналіз літератури результатів досліджень впливу юглону на організм та на харчові продукти, що підтверджено в лабораторії на дослідних мишах. Проаналізовано доцільність застосування барвних речовин грецького горіха в харчовій промисловості, як альтернатива заміни синтетичних барвників.
Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Ярмош, Т., & Перцевой, Ф. (2023). АНАЛІЗ ВИКОРИСТАННЯ ВОЛОСЬКОГО ГОРІХА У ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(1). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.376
Розділ
Харчові технології