ДОСЛІДЖЕННЯ РІВНЯ ОБІЗНАНОСТІ МОЛОДІ В ПИТАННЯХ ВПЛИВУ ЕКОЛОГІЧНОЇ СКЛАДОВОЇ НА БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ

Ключові слова: безпечність, якість, харчові продукти, екологія, виробництво, молодь, здоров’я, харчування.

Анотація

В статті представлено результати дослідження, проведеного у формі опитування студентів Сумського національного аграрного університету денної форми навчання різних факультетів, спеціальностей та курсів, з метою встановлення рівня обізнаності серед них у питаннях, що стосуються екологічної складової в формуванні безпечності харчових продуктів. Для реалізації дослідження було розроблено анкету.
Встановлено високий рівень зацікавленості студентів до даного питання. Визначено залежність рівня обізнаності від спеціальності студентів за якою вони навчаються, отже недостатньою кількістю вільних інформаційних джерел на тему впливу екологічної складової на безпечність харчових продуктів.
Запропоновано варіанти вирішення проблеми: розробка факультативних освітніх курсів, соціальної реклами, організація семінарів та круглих столів та розширення інформаційного простору з питань впливу екологічної складової на безпечність харчових продуктів.

Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Губа, С., Бабенко, Б., Болгова, Н., & Соколенко, В. (2023). ДОСЛІДЖЕННЯ РІВНЯ ОБІЗНАНОСТІ МОЛОДІ В ПИТАННЯХ ВПЛИВУ ЕКОЛОГІЧНОЇ СКЛАДОВОЇ НА БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(1). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.377