ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ГАРБУЗА У СТРАВАХ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Ключові слова: страви, технологія, сорт, гарбуз, властивості, харчова цінність.

Анотація

Покращення якості харчування людей є пріоритетним при розробці нових страв в меню закладів ресторанного господарства. Особливо гостро торкнулось це питання щодо недостатньо широкого використання у стравах гарбуза, як сировини, багатої на вітаміни та мікроелементи.
Метою статті є створення нової рецептури салату з використанням гарбуза, на основі аналізу сорту, хімічного та біологічного складу даного овоча, як джерела важливих поживних речовин.
Об’єктом дослідження обрано технологію приготування «Теплого салату з гарбузом, бринзою та грейпфрутом».
Предмет дослідження: гарбуз сорт «Столовий зимовий великоплідний», «Теплий салат з гарбузом, бринзою та грейпфрутом».
В результаті кулінарних проробок та дегустації дослідних зразків розроблено рецептуру салату з найкращими показниками смаку.

Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Дзюндзя, О., & Погрібняк, О. (2023). ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ГАРБУЗА У СТРАВАХ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(1). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.379