РЕГУЛЮВАННЯ ЯКОСТІ М’ЯСА ГУСЕЙ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИМИ СПОЛУКАМИ ВІВСА ПОСІВНОГО
Ключові слова:
м'ясо, низькотемпературне зберігання, окисне псування, жиророзчинні вітаміни, жирнокислотний склад.
Анотація
Результатами проведених досліджень доведено, що додавання екстракту вівса до раціону гусей сприяє гальмуванню процесів окисного псування гусячого м’яса під час низькотемпературного зберігання. Під впливом екстракту вівса збільшується вихідний вміст вітаміну Е (на 38,7%) і β-каротину (на 29,5 % )у м'ясі гусей. Надалі при зберігання різниця цих показників м’яса контрольної і дослідної груп зменшується, але залишається достовірною. Основні зміни жирнокислотного складу м'яса дослідної групи відбувались у напрямку підвищення вмісту олеїнової кислоти. Отже, додавання екстракту вівса до раціону гусей сприяє отриманню якісної екологічно чистої м’ясної сировини з більш тривалим терміном зберігання.
Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Майборода, Д., Данченко, О., Здоровцева, Л., Данченко, М., & Ніколаєва, Ю. (2023). РЕГУЛЮВАННЯ ЯКОСТІ М’ЯСА ГУСЕЙ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИМИ СПОЛУКАМИ ВІВСА ПОСІВНОГО. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(1). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.380
Розділ
Харчові технології