РОЛЬ ЕКОСИСТЕМИ «ЛЮДИНА» В ЕНЕРГООБМІНІ НА ПЛАНЕТІ

Ключові слова: енергетична діяльність людини, екосистема, концентрація енергії на планеті, термодинамічна рівноважність.

Анотація

В роботі розглянуті можливості людини в аспекті її енергетичної діяльності, як невід’ємної частини екосистеми нашої планети. Надані причини, за якими людину слід прийняти, як один з принципово відмінний від природних, механізм, що дозволяє концентрувати енергію Сонця на Землі, накопичувати її в таких формах, які не підпадають ані до фотосинтезу, ані до біологічного розкладання, до тектоніки та ін. Припущено, шо з енергетичної точки зору функція людини має двоєдиний зміст, що залежить від стану термодинамічної рівноваги всієї системи: використовуючи зовнішні джерела енергії задля своїх потреб, людина знаходиться в стані термодинамічної неврівноваженості з навколишнім середовищем, а використовуючи внутрішню енергію тіла задля забезпечення свого існування, організм людини знаходиться в стані, близькому до термодинамічної рівноважності. Такий підхід може бути одним з пояснень унікальних та несхожих на інший живий світ здібностей людини на цій планеті.

Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Волошин, В., & Азархов, О. (2023). РОЛЬ ЕКОСИСТЕМИ «ЛЮДИНА» В ЕНЕРГООБМІНІ НА ПЛАНЕТІ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(1). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i1.386
Розділ
Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка