МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ ЗАМКНУТОЇ СИСТЕМИ ОПАЛЕННЯ ТА ВЕНТИЛЯЦІЇ ТЕПЛИЦЬ

Ключові слова: тепловий баланс, культиваційне приміщення, гриби, математичне моделювання, імітаційне моделювання, замкнута система вентиляції.

Анотація

Економічна ефективність тепличного овочівництва досить суттєво залежить від вартості енергоносіїв, у зв’язку з чим впровадження енергозберігаючих технологій у тепличному овочівництві є питанням актуальним. Математична інтерпретація режимів та параметрів мікроклімату культиваційного приміщення дає можливість моделювати різні режими роботи опалювально-вентиляційного обладнання та аналізувати вплив на параметри мікроклімату тих чи інших технічних та технологічних рішень при проектуванні культиваційних приміщень. У даній роботі пропонується методика розрахунку замкнутої системи опалення та вентиляції теплиць, де використовується протилежний тип дихання рослин та грибів.

Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Кепко, О. (2023). МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ ЗАМКНУТОЇ СИСТЕМИ ОПАЛЕННЯ ТА ВЕНТИЛЯЦІЇ ТЕПЛИЦЬ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(2). https://doi.org/10.31388/sbtsatu.v13i2.399