ПІДВИЩЕННЯ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ СІЧЕНИХ ВИРОБІВ ІЗ ПТИЦІ, ЗБАГАЧЕНИХ НА КУЛЬТИВОВАНУ ГРИБНУ СИРОВИНУ З ВИКОРИСТАННЯМ СУШИЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ

Ключові слова: інновації, січена продукція, м’ясо птиці, культивовані гриби, Agaricus bisporus, сушильне обладнання, функціональні полісахариди, м’ясні гелі, протеїн, харчова цінність.

Анотація

В статті здійснено наукове обґрунтування збагачення січеної продукції з м’яса птиці шампіньйоном двоспоровим, висушеним у сушарці інфрачервоної дії. На підставі комплексних досліджень окреслено перспективу одержання функціонального продукту з підвищеною харчовою та біологічною цінністю. Проведено дослідження функціонально-технологічних показників та обґрунтовано оптимальний вміст порошку шампіньйону двоспорового в рецептурному складі січеної продукції з м’яса птиці. Розроблено технологію січеної продукції з м’яса птиці з використанням порошку шампіньйону двоспорового та досліджено органолептичні та функціонально-технологічні показники, харчову та енергетичну цінність, показники безпечності готової продукції.

Опубліковано
2023-04-22
Як цитувати
Савченко-Перерва, М., Сабадаш, С., & Кошель, О. (2023). ПІДВИЩЕННЯ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ СІЧЕНИХ ВИРОБІВ ІЗ ПТИЦІ, ЗБАГАЧЕНИХ НА КУЛЬТИВОВАНУ ГРИБНУ СИРОВИНУ З ВИКОРИСТАННЯМ СУШИЛЬНОГО ОБЛАДНАННЯ. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 13(2). Retrieved із https://oj.tsatu.edu.ua/index.php/visnik/article/view/414