СТВОРЕННЯ «ВІННИЦЬКОЇ» СОЛІ ШЛЯХОМ ВНЕСЕННЯ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ ДИКОРОСІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ІННОВАЦІЙНОГО ОБЛАДНАННЯ
Анотація
Анотація. Стаття присвячена створенню «Вінницької» солі шляхом внесення смаків рослинної сировини дикоросів з використанням інноваційного обладнання AMC. В статті узагальнено види та способи виробництва солі, досліджено виготовлення солі, збагаченої ароматами та корисними речовинами з дикорослої сировини Вінниччини. Обґрунтовано вибір дикорослої сировини шляхом характеристики її властивостей. Запропоновано рецептуру солі «Вінницька» на основі солі об’єднання Артемсіль з використанням дикоросів. Приділено увагу використанню високотехнологічного обладнання AMC та Термомікс для оптимізації процесів виробництва та забезпечення якісного і конкурентоспроможного продукту. У статті проаналізовано переваги інтелектуального посуду АМС для користувачів, висвітлено особливості інноваційної системи приготування їжі AMC Premium Cooking System. Результати дослідження можуть бути корисними для виробників солі та фахівців у сфері харчової промисловості, які цікавляться підвищенням якості та розширенням асортименту продукції. Дослідження проведено на обладнанні навчальної лабораторії технології ресторанної продукції Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, доведено раціональність використання посуду AMC для удосконалення технологічних можливостей при оптимальних температурах та функції контролю, що є важливим показником системи НАССР.
Посилання
yizhi (дата звернення 10.07.2024)
2. Сторінка у фейсбук. ULR: https://www.facebook.com/p/Smart-Cooking-Club-100077716720463/?locale=nb_NO (дата звернення 01.08.2024)
3. Офіційний сайт продукції. URL: https://www.smartcooking.com.ua/?fbclid=IwAR3rYZM0Fl8emePRXVDqmNCrC7xhe (дата звернення 23.07.2024).
4. Smart Cooking Club. URL: https://www.cookingwithamc.info/about (дата звернення 03.08.2024).
5. Сторінка в Інстаграм. URL: https://www.instagram.com/p/CoZb2UmIfQ5/ (дата звернення 25.07.2024).
6. AMC India: смачне, корисніше та швидше приготування їжі за допомогою системи приготування їжі AMC Premium ULR: https://enterprise-services.siliconindia.com/vendor/amc-india-delicioushealthier-faster-cooking-with-the-amc-premium-cooking-system-cid-13901.html (дата звернення 01.08.2024).
7. Семко Т. В., Іваніщева О. А., Пахомська О. В. Корчак М. Дослідження можливостей інноваційного обладнання АМS у ресторанних технологіях. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету. 2024. Вип. 24, т. 2. С. 176–185.
8. Яка буває сіль. URL: https://charcoal-oven.biz/jaka_buvaje.html (дата звернення 25.07.2024).
9. Корінь любистку лікарського. URL: https://bionorica.ua/zdorove/lekarstvennye-rastenija/koren-ljubistka-lekarstvennogo (дата звернення 31.07.2024).
10. Кропива дводомна: лікувальні властивості, опис. URL: https://www.zborovik.com.ua/post/ (дата звернення 03.08.2024).
11. Кріп пахучий URL: https://liktravy.ua/herbs/kropu-pahuchogoplody (дата звернення 25.07.2024).
12. Кульбаба лікарська. URL: https://bionorica.ua/zdorove/lekarstvennye-rastenija/oduvanchik-lekarstvennyj (дата звернення 24.07.2024).
13. Амарант - корисні властивості, що можна приготувати. URL: https://ecovill.com.ua/amarant-ce/ (дата звернення 01.08.2024).
14. Лобода. ULR: https://www.pharmencyclopedia.com.ua/article/2104/loboda/ (дата звернення 23.07.2024).
15. Меліса: лікувальні властивості, опис. ULR: https://www.zborovik.com.ua/post/ (дата звернення 01.08.2024).
16. Salt and Sodium. URL: https://nutritionsource.hsph.harvard.edu/salt-and-sodium/ (дата звернення 29.07.2024).
17. Amazing science: salt is necessary for life URL: https://manoa.hawaii.edu/exploringourfluidearth/chemical/chemistry-andseawater/salty-sea/weird-science-salt-essential-life (дата звернення 01.08.2024).
18. Traditional and new approaches to reducing salt intake. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0963996921008334 (дата звернення 01.08.2024).
19. The Science Behind Salt. URL: https://www.foodunfolded.com/article/the-science-behind-salt (дата звернення 26.07.2024).
20. Inger-Lise Steffensen. Benefit and risk assessment of increasing potassium intake by replacement of sodium chloride with potassium chloride in industrial food products in Norway. URL: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0278691517307111 (дата звернення 01.08.2024).