СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ МІЖНАРОДНОГО ТУРИЗМУ

  • З. М. Герасимів Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут»
  • Б. В. Луговий Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут»
  • І. С. Соловей Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанський агротехнічний інститут»
Ключові слова: міжнародний туризм, інвестиції, туристичні прибуття, туристичні потоки, глобалізація, ринок туристичних послуг.

Анотація

У статті  розкрито значення та особливості сучасного стану міжнародного туризму, досліджено динаміку міжнародних туристичних прибуттів, проаналізовано  причини кризового стану в галузі туризму, економічний внесок від розвитку туристичного бізнесу, тенденції припливу прямих іноземних інвестицій у сферу туризму,  розглянуто держави-лідери в рейтингу міжнародних туристичних прибуттів та за обсягами доходів від розвитку туризму, вивчено зміни на ринку туристичних послуг, окреслено перспективні напрями розвитку міжнародного туризму.

Опубліковано
2022-11-25