АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

  • О.Г. Череп Запорізький національний університет
  • Х.А. Золотова Запорізький національний університет
Ключові слова: харчова промисловість, виробництво, експорт, рентабельність, виклики

Анотація

Розглянуто актуальні проблеми й сучасний стан діяльності підприємств харчової промисловості України. Проведено порівняльний аналіз виробництва окремих видів промислової продукції. Досліджено сучасні особливості діяльності харчової промисловості. Виявлено головні виклики для розвитку українського сектору харчової переробної промисловості. Обґрунтовано та надано характеристику обмеженням у внутрішньому та зовнішньому середовищі. Знайдено взаємозв’язок зростання індексу споживчих цін за категоріями товарів і послуг та індексу цін виробників вітчизняної продукції. Доведено доцільність прийняття проєкту Закону України «Про заборону використання пальмової олії у продуктах харчування» та виконані розрахунки, щодо негативного впливу даного проєкту на ціноутворення. Виконано прогноз негативних наслідків від зростання цін у наступному році. Сформульовані заходи щодо підвищення ефективності діяльності підприємств харчової промисловості.

Опубліковано
2021-08-31