ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ГОМОГЕНІЗАЦІЇ МОЛОКА

  • Н. О. Паляничка Таврійський державний агротехнологчний університет
Ключові слова: гомогенізація, гомогенізатор, молочна продукція, якість, енергозатрати, імпульсний гомогенізатор, ступінь гомогенізації.

Анотація

Анотація – стаття присвячена аналізу технологічного обладнання для гомогенізації молока з метою встановлення найбільш раціонального з точки зору отримання високої якості продукту та зниження питомих витрат енергії на процес. Наведені результати проведених досліджень, які доказують доцільність використання імпульсного гомогенізатора молока для зниження енерговитрат на процес гомогенізації та підвищення якості готового молока.

Посилання

1. Паляничка Н. О. Вдосконалення процесу імпульсної гомогенізації молока: дис. … канд. техн. наук : 05.18.12. Донецьк, 2013. 194 с.
2. Паляничка Н. О., Вершков О. О., Антонова Г. В. Аналіз новітніх пристроїв для гомогенізації молока // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Мелітополь, 2017. Вип. 17, т. 3. С. 194-199.
3. Гвоздєв О. В. Пошук конструктивного рішення імпульсного гомогенізатора молока // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Мелітополь, 2008. Вип. 8, т. 7. С. 28-32.
4. Гвоздєв О. В. Обґрунтування параметрів імпульсного гомогенізатора молока // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Мелітополь, 2011. Вип. 11, т. 6. С. 191-197.
5. Паляничка Н. О. Експериментальне обґрунтування параметрів імпульсного гомогенізатора молока // Збірник наукових праць Одеської національної академії харчових технологій. Одеса, 2011. Вип. 39, т. 2. С. 177-181.
Опубліковано
2019-03-27
Як цитувати
Паляничка, Н. (2019). ТЕХНОЛОГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ГОМОГЕНІЗАЦІЇ МОЛОКА. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 19(1). Retrieved із https://oj.tsatu.edu.ua/index.php/pratsi/article/view/92