ВПЛИВ ВОДОРОСТЕВИХ ДОБАВОК НА МАСОВУ ЧАСТКУ МІНЕРАЛЬНИХ ДОМІШОК У ЯГІДНИХ СОУСАХ

  • Г. В. Дейниченко Харківський державний університет харчування та торгівлі
  • Т. С. Листопад Харківський державний університет харчування та торгівлі
Ключові слова: ягідні соуси, водоростеві добавки, мінеральні домішки

Анотація

Анотація – дану роботу присвячено дослідженню безпечності ягідних соусів, що виготовляються за інноваційною технологією. Проведено дослідження по визначенню фізико-хімічного показника – масова частка мінеральних домішок. Під час дослідження використовувались стандартизовані методики. Встановлено відповідність зразків продукції  вимогам стандарту за означеним показником. Крім того, експериментально доведено, що додавання водоростевої сировини в рецептуру соусів не впливає на вміст в них мінеральних домішок. Результати дослідження підтверджено незалежною експертизою.

Посилання

1. Гришина Е. О., Титаренко А. В. Вплив вітамінів та мінералів на організм людини // Наукові записки КНТУ. Кіровоград, 2011. Вип. 11, ч. 3. С. 240-256.
2. Пашнюк Л. В. Харчова промисловість України: стан, тенденції та перспективи розвитку // Економічний часопис ХХІ. 2012 № 9(10). С. 60-63.
3. Корзун В. Н., Козярин І. П., Парац А. М. Проблема мікроелементів у харчуванні населення України та шляхи їх вирішення // Проблеми харчування. 2007. № 1. С. 5-11.
4. Вакуленко О. В. Современные тенденции создания специализированных пищевых соусов // Новые технологии. 2011. №. 3. С. 16-19.
5. Алексеева Е. Л. Соусы ценное дополнение к готовым блюдам // Успехи современного естествознания. 2011. №. 7. С. 33-38.
6. Ходырева З. Р., Романова М. Е. Разработка новых видов соусов // Ползуновский вестник. 2011. № 3/2. С. 175-179.
7. Бахмач В. О. Удосконалення технології виробництва майонезів на основі комплексного стабілізатора: автореф. дис. … канд. техн. наук: 05.18.06. Харків, 2014. 25 с.
8. Sikora М., Badrie N., Deisingh А. К., Kowalski S. Sauces and Dressings: A Review of Properties and Applications // Critical Reviews in Food Science and Nutrition February. 2008. 48(1). Р. 50-77.
9. Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий: Для предприятий общественного питания / авт.-сост. А. И. Здобнов, В. А. Цыганенко. Киев: Арий; Москва: Лада, 2009. 680 с.
10. Савенко Г. Є. Розвиток ринку продукції ягідних культур України в умовах євроінтеграції // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Одеса, 2017. С. 132-135.
11. Дейниченко Г. В., Колісниченко Т. О., Листопад Т. С. Розробка технології ягідних соусів з йодвміщуючими добавками з урахуванням їх впливу на органолептичні показники // Науковий вісник Львівського Національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З.Гжицького. Львів, 2018. Т. 20, № 85. С.107–113.
12. Дейниченко Г. В., Листопад Т. С., Колісниченко Т. О. Обґрунтування доцільності використання водоростевої сировини при виготовленні соусів із дикорослих та культивованих ягід // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Мелітополь, 2018. Вип. 18, т. 1. С. 29-36
13. Корзун В. Н., Кравченко М. Ф., Реус М. Використання морських водоростей, як необхідного компоненту харчування населення // Вісник КНТЕУ. Київ, 2003. № 2. С. 64-69.
12. Andersson M., de Benoist B., Darnton-Hill I., Delange F. Iodine deficiency in Europe: A continuing public health problem. France, Geneva: World Health Organization, 2007. 70 р.
13. Barba F.J. Microalgae and seaweeds for food applications: Challenges and perspectives // Food Research International. 2017. Vol. 99, № 3, Р. 969-970.
14. Seaweeds as an alternative therapeutic source for aquatic disease management / S. Thanigaivel, N. Chandrasekaran, А. Mukherjee, J. Thomas // Aquaculture. 2016. Vol. 464. Р. 529-536.
Опубліковано
2019-04-24
Як цитувати
Дейниченко, Г., & Листопад, Т. (2019). ВПЛИВ ВОДОРОСТЕВИХ ДОБАВОК НА МАСОВУ ЧАСТКУ МІНЕРАЛЬНИХ ДОМІШОК У ЯГІДНИХ СОУСАХ. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 19(1). Retrieved із https://oj.tsatu.edu.ua/index.php/pratsi/article/view/112

##plugins.generic.recommendByAuthor.heading##