ЗБЕРЕЖЕНІСТЬ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ КОМПОНЕНТІВ ЗАМОРОЖЕНИХ ЯГІДНИХ СУМІШЕЙ ЗА ТРИВАЛОГО НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОГО ЗБЕРІГАННЯ
Ключові слова:
ягоди, заморожування, низькотемпературне зберігання, біологічна цінність
Анотація
Анотація – у статті досліджено збереженість біологічно цінних речовин у компонентах заморожених ягідних сумішей за тривалого низькотемпературного зберігання. Показано, що ягоди аґрусу та йошти добре зберігають споживчі властивості та біологічну цінність при заморожуванні та можуть бути рекомендовані для заморожування розсипом і складання заморожених сумішей, як нетрадиційні види сировини.
Посилання
1. Оптимізація технології заморожування плодоовочевої продукції: монографія / В. Ф. Ялпачик та ін. Мелітополь: Видавничий будинок ММД, 2018. 214 с.
2. Григоренко О. В., Кюрчева Л. М. Якість заморожених ягід червоної та чорної смородини та малини // Перспективна техніка і технології - 2008: матеріали IV міжнар. наук.-практ. конф. (м. Миколаїв, 24-26 вересня 2008 р.). Миколаїв, 2008. С. 39-43.
3. Загорко Н., Григоренко Е., Модонкаева А. Замораживание перца сладкого // Овощеводство. 2008. № 9. С. 62-65.
2. Григоренко О. В., Кюрчева Л. М. Якість заморожених ягід червоної та чорної смородини та малини // Перспективна техніка і технології - 2008: матеріали IV міжнар. наук.-практ. конф. (м. Миколаїв, 24-26 вересня 2008 р.). Миколаїв, 2008. С. 39-43.
3. Загорко Н., Григоренко Е., Модонкаева А. Замораживание перца сладкого // Овощеводство. 2008. № 9. С. 62-65.
Опубліковано
2019-04-15
Як цитувати
Григоренко, О., & Загорко, Н. (2019). ЗБЕРЕЖЕНІСТЬ БІОЛОГІЧНОЇ ЦІННОСТІ КОМПОНЕНТІВ ЗАМОРОЖЕНИХ ЯГІДНИХ СУМІШЕЙ ЗА ТРИВАЛОГО НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНОГО ЗБЕРІГАННЯ. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 19(1). https://doi.org/10.31388/10.31388/2078-0877
Розділ
Харчові технології