ТЕХНОЛОГІЧНІ ТА ТЕХНІЧНІ ПЕРЕДУМОВИ ПРИГОТУВАННЯ ЯКІСНОЇ КОРМОСУМІШІ ДЛЯ ВРХ
Ключові слова:
якість кормів, кормова суміш, продуктивність тварин, ступінь подрібнення, однорідність змішування, кормоприготувальний агрегат
Анотація
Анотація – В даній цій статті авторами сформульовані вимоги до процесу створення якісної повнораціонної кормової суміші для великої рогатої худоби. Якість кормів, зумовлена вмістом в них енергії, співвідношенням поживних речовин і дієтичними властивостями, залежить від виконання технологічних вимог на всіх етапах їх виробничого циклу і є основою підвищення продуктивності тварин. Аналіз способів підготовки кормів до згодовування свідчить, що найбільш ефективним є використання кормових компонентів у вигляді кормової суміші, з однорідністю змішування не менше 85 %. Ступінь подрібнення грубих кормів в складі повнораціонної суміші істотно впливає на показники продуктивності дійного стада і має становити 4–6 см.
Посилання
1. Александров С. Н. Теория и практика прибыльного производства молока / С. Н. Александров, Л. И. Подобед, Т. И. Косова. – К.: Полиграфинко, 2011. – 275 с.
2. Василевский Н. В. Влияние способа скармливания рациона на видимую переваримость питательных веществ у коров / Н. В. Василевский, В. В. Цюпко, И. А. Елецкая // Науковий вісник ЛНАУ.– Луганск, 2010. – № 12. – С. 237–240.
3. Єлецька Т. О. Вплив способу згодовування раціону на перетравність поживних речовин у складному шлунку жуйних [Електронний ресурс] / Т. О. Єлецька, М. В. Василевський, Л. Є. Берестова // Наукові доповіді НУБіП України. – 2012. – № 7 (36). –Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e–journals/Nd/2012_7/12eto.pdf.
4. Подобед Л. И. Вопросы содержания, кормления и доения коров в условиях интенсивной технологии производства молока / Л. И. Подобед. – Одесса: Печатный дом, 2007. – 416 с.
5. Ревенко І. І. Шляхи удосконалення агрегатів для приготування і роздавання кормів рогатій худобі / І. І. Ревенко, В. С. Хмельовський, Д. Ю. Бєлік // Вісник Харківського національного технічного університету сільського госпадарства імені Петра Василенка. – Харків, 2010. – Вип. 95.– С. 250–258.
2. Василевский Н. В. Влияние способа скармливания рациона на видимую переваримость питательных веществ у коров / Н. В. Василевский, В. В. Цюпко, И. А. Елецкая // Науковий вісник ЛНАУ.– Луганск, 2010. – № 12. – С. 237–240.
3. Єлецька Т. О. Вплив способу згодовування раціону на перетравність поживних речовин у складному шлунку жуйних [Електронний ресурс] / Т. О. Єлецька, М. В. Василевський, Л. Є. Берестова // Наукові доповіді НУБіП України. – 2012. – № 7 (36). –Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e–journals/Nd/2012_7/12eto.pdf.
4. Подобед Л. И. Вопросы содержания, кормления и доения коров в условиях интенсивной технологии производства молока / Л. И. Подобед. – Одесса: Печатный дом, 2007. – 416 с.
5. Ревенко І. І. Шляхи удосконалення агрегатів для приготування і роздавання кормів рогатій худобі / І. І. Ревенко, В. С. Хмельовський, Д. Ю. Бєлік // Вісник Харківського національного технічного університету сільського госпадарства імені Петра Василенка. – Харків, 2010. – Вип. 95.– С. 250–258.
Опубліковано
2019-02-13
Як цитувати
Хмельовський, В., & Потапова, С. (2019). ТЕХНОЛОГІЧНІ ТА ТЕХНІЧНІ ПЕРЕДУМОВИ ПРИГОТУВАННЯ ЯКІСНОЇ КОРМОСУМІШІ ДЛЯ ВРХ. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 18(2), 248-257. https://doi.org/10.31388/10.31388/2078-0877
Розділ
Галузеве машинобудування