ОЦІНКА УМОВ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ТА АНТИКОРОЗІЙНИЙ ЗАХИСТ ПАРОВОЇ ЖАРОВНІ
Ключові слова:
парова жаровня, мятка, мезга, днище чана, антикорозійний захист.
Анотація
Анотація – в роботі проведено аналіз останніх досліджень процесу отримання соняшникової олії пресовим способом та розглянуто конструкцію типового обладнання – парової жаровні. Зроблено аналіз агресивності середовища, оцінено умови експлуатації парових жаровень та підібрано конструкційні матеріали, що дозволять підвищити надійність, зносостійкість та корозійну стійкість обладнання. Результати дослідження можуть бути впроваджені при реконструкції підприємств олійно-жирової галузі.
Посилання
1. Линия для получения масла из растительного сырья: пат. 2171273 РФ. МПК7 C11B 1/06. № 2000115787/13; заявл. 21.06.2000; опубл. 27.07.2001, Бюл. № 7.
2. Линия по производству растительного масла: пат 2149175 РФ. МПК7 C11B 1/06. № 98123936/13; заявл. 30.12.1998; опубл. 20.05.2000, Бюл. № 5.
3. Инфракрасная жаровня: пат. 2103336 РФ. МПК7 C11B 1/08. № 96117210/13; заявл. 28.08.1996; опубл. 27.01.1998, Бюл. № 1.
4. Дидур В. А., Ткаченко В. А. Технология переработки семян клещевины на малотоннажных предприятиях // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти. Запоріжжя, 2014. Вип. 2. С. 21-35.
4. Математическая модель кондуктивного и конвективного тепло- и массопереноса в многочанной жаровне / В. А. Дидур и др. // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти. 2016. № 4. С. 14-31.
5. Математическая модель влаготепловой обработки мятки семян масличных культур в многочанной паровой жаровне / А. В. Ткаченко и др. // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. 2012. Вип. 12, т. 1. С. 23-34.
6. Моделирование гидродинамических процессов в многочанной жаровне при жарении мятки клещевины / В. А. Дидур и др. // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер. Техніка та енергетика АПК. 2017. № 262. С. 11-26.
7. Modeling of the process of oilseed meat cooking in a multi-vat cooker during processing of oil raw materials / V. Didur end et. // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. 2017. Т. 3, № 8. С. 46-54.
8. Кичигин В. П. Технология и технохимический контроль производства растительных масел: учебное пособие. Москва: Пищевая промышленность, 1976. 359 с.
9. Кошевой Е. П. Технологическое оборудование предприятий производства растительных масел. Санкт-Петербург: ГИОРД, 2001. 368 с.
10. Виробничий технологічний регламент на виробництво соняшникової, соєвої та ріпакової олії по схемі форпресування-екстракція на екстракційній лінії фірми “ANDREOTTI IMPIANTI S.p.A.”. Кн. 1. Дніпропетровськ: ДОЕЗ, 2005. 429 с.
11. Математическая модель влаготепловой обработки мятки семян масличных культур в многочанной паровой жаровне / А. В. Ткаченко и др. // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Мелітополь, 2012. Вип. 12, т. 1. С. 23-34.
12. Надійність обладнання галузі: переробні та харчові виробництва / під ред. Ю. Г. Сухенка. Київ: КОМПРИНТ, 2018. 485 с.
13. Козлов С. Н., Дубинина Н. В. Основы расчета и конструирования машин и аппаратов пищевых производств. Рубцовск: Рубцовский индустриальный институт, 2014. 102 с.
14. Семенова И. В., Флорианович Г. М., Хорошилов А. В. Коррозия и защита от коррозии. Москва: ФИЗМАТЛИТ, 2002. 336 с.
15. Федотова М. И., Дорофеева Н. Л. Антикоррозийная защита металлов // В мире науки и инноваций. 2016. Ч. 4. С. 188-189.
16. Тищенко Г. П., Бурмістр М. В. Корозія і захист від корозії в харчовій промисловості: підручник у 2 кн. Дніпропетровськ: УДХТУ, 2002. Кн. 1. 461 с.
17. Андрущенко Б. О., Зибайло С. М. Антикорозійний захист обладнання пресового відділення олійно-екстракційних заводів // Наукова Україна: збірник статей ІІ Всеукр. наук. конференції. Дніпропетровськ, 2016. С. 267-270.
18. Коррозионностойкие, жаростойкие и высокопрочные стали и сплавы: справочник / А. П. Шлямнев и др. Москва: Интермет Инжиринг. 2000. 232 с.
19. Шишков М. М., Шишков А. М. Марочник сталей и сплавов промышленных стран мира: справочник. Изд. 3-е, доп. Донецк: Юго-Восток, 2005. 576 с.
20. Матвиенко М. А., Ковалюк Е. Н., Макарова А. М. Исследование коррозионной стойкости легированных сталей // Вестник АГТА. 2011. № 5. С. 82-86.
2. Линия по производству растительного масла: пат 2149175 РФ. МПК7 C11B 1/06. № 98123936/13; заявл. 30.12.1998; опубл. 20.05.2000, Бюл. № 5.
3. Инфракрасная жаровня: пат. 2103336 РФ. МПК7 C11B 1/08. № 96117210/13; заявл. 28.08.1996; опубл. 27.01.1998, Бюл. № 1.
4. Дидур В. А., Ткаченко В. А. Технология переработки семян клещевины на малотоннажных предприятиях // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти. Запоріжжя, 2014. Вип. 2. С. 21-35.
4. Математическая модель кондуктивного и конвективного тепло- и массопереноса в многочанной жаровне / В. А. Дидур и др. // Вісник Українського відділення Міжнародної академії аграрної освіти. 2016. № 4. С. 14-31.
5. Математическая модель влаготепловой обработки мятки семян масличных культур в многочанной паровой жаровне / А. В. Ткаченко и др. // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. 2012. Вип. 12, т. 1. С. 23-34.
6. Моделирование гидродинамических процессов в многочанной жаровне при жарении мятки клещевины / В. А. Дидур и др. // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер. Техніка та енергетика АПК. 2017. № 262. С. 11-26.
7. Modeling of the process of oilseed meat cooking in a multi-vat cooker during processing of oil raw materials / V. Didur end et. // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. 2017. Т. 3, № 8. С. 46-54.
8. Кичигин В. П. Технология и технохимический контроль производства растительных масел: учебное пособие. Москва: Пищевая промышленность, 1976. 359 с.
9. Кошевой Е. П. Технологическое оборудование предприятий производства растительных масел. Санкт-Петербург: ГИОРД, 2001. 368 с.
10. Виробничий технологічний регламент на виробництво соняшникової, соєвої та ріпакової олії по схемі форпресування-екстракція на екстракційній лінії фірми “ANDREOTTI IMPIANTI S.p.A.”. Кн. 1. Дніпропетровськ: ДОЕЗ, 2005. 429 с.
11. Математическая модель влаготепловой обработки мятки семян масличных культур в многочанной паровой жаровне / А. В. Ткаченко и др. // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Мелітополь, 2012. Вип. 12, т. 1. С. 23-34.
12. Надійність обладнання галузі: переробні та харчові виробництва / під ред. Ю. Г. Сухенка. Київ: КОМПРИНТ, 2018. 485 с.
13. Козлов С. Н., Дубинина Н. В. Основы расчета и конструирования машин и аппаратов пищевых производств. Рубцовск: Рубцовский индустриальный институт, 2014. 102 с.
14. Семенова И. В., Флорианович Г. М., Хорошилов А. В. Коррозия и защита от коррозии. Москва: ФИЗМАТЛИТ, 2002. 336 с.
15. Федотова М. И., Дорофеева Н. Л. Антикоррозийная защита металлов // В мире науки и инноваций. 2016. Ч. 4. С. 188-189.
16. Тищенко Г. П., Бурмістр М. В. Корозія і захист від корозії в харчовій промисловості: підручник у 2 кн. Дніпропетровськ: УДХТУ, 2002. Кн. 1. 461 с.
17. Андрущенко Б. О., Зибайло С. М. Антикорозійний захист обладнання пресового відділення олійно-екстракційних заводів // Наукова Україна: збірник статей ІІ Всеукр. наук. конференції. Дніпропетровськ, 2016. С. 267-270.
18. Коррозионностойкие, жаростойкие и высокопрочные стали и сплавы: справочник / А. П. Шлямнев и др. Москва: Интермет Инжиринг. 2000. 232 с.
19. Шишков М. М., Шишков А. М. Марочник сталей и сплавов промышленных стран мира: справочник. Изд. 3-е, доп. Донецк: Юго-Восток, 2005. 576 с.
20. Матвиенко М. А., Ковалюк Е. Н., Макарова А. М. Исследование коррозионной стойкости легированных сталей // Вестник АГТА. 2011. № 5. С. 82-86.
Опубліковано
2019-03-27
Як цитувати
Зибайло, С., & Карнаух, В. (2019). ОЦІНКА УМОВ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ТА АНТИКОРОЗІЙНИЙ ЗАХИСТ ПАРОВОЇ ЖАРОВНІ. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 19(1). https://doi.org/10.31388/10.31388/2078-0877
Розділ
Галузеве машинобудування