ІННОВАЦІЙНА МОДЕЛЬ ОТРИМАННЯ МОЛОЧНО-БІЛКОВИХ КОНЦЕНТРАТІВ НА ОСНОВІ СКОЛОТИН З ВИКОРИСТАННЯМ ПЛОДОВО-ЯГІДНИХ КОАГУЛЯНТІВ
Ключові слова:
молочно-білкові концентрати, плодово-ягідні коагулянти, сколотини, функціонально-технологічні властивості.
Анотація
Анотація – у статті наведено аналіз ринку білкових інгредієнтів та розглянуто перспективи їх використання для виробництва харчових продуктів. Визначено необхідність розробки модифікованого способу осадження білкових речовин, запропоновано гіпотезу щодо удосконалення існуючих способів осадження білків сколотин шляхом використання органічних кислот ягідної сировини.
Посилання
1. Affertsholt T., Fenger M. The Global Market for Whey and Lactose Ingredients 2014–2017. Business Consulting, 2014. 146 p.
2. Платонова Е. Ушли в «задой» // FOOD.UA. Продукти Украины. 2012. № 8/9 (39/40). С. 28-32.
3. Володин Д. Н., Золотарева М. С., Топалов В. К. Переработка молочной сыворотки: понятная стратегия, реальные технологии, адекватные инвестиции, востребованные продукты // Молочная промышленность. 2015. № 5. С. 36-42.
4. Обогащение молочных продуктов: научное обоснование, нормативная база, практические решения / Н. Л. Шатнюк и др. // Молочная промышленность. 2010. № 10. С. 34-39.
5. Дідух Г. В. Отримання мікропартикуляту з концентрату білків молочної сироватки // Харчова наука і технологія. 2015. № 2 (31). С. 52-56.
6. Студенникова О. Ю., Бурыгина Е. Н., Колпакова В. В. Пенообразующие свойства растительных белков // Кондитерское производство. 2010. № 6. С. 27-29.
7. Камсуліна Н. В., Ільдірова С. К., Большакова В. А. Використання різних видів молочних препаратів у технологіях ковбасних виробів // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. Харків: ХДУХТ, 2011. Вип. 2. С. 280-288.
8. Гордиенко Л. А., Куликова И. К., Евдокимов И. А. Йогурт с использованием концентрата сывороточных белков: реологические свойства // Молочная промышленность. 2010. № 8. С. 72-73.
9. Лодыгина С. В., Лодыгин А. Д., Храмцов А. Г. Десерты функционального назначения на основе сыворотки с гидролизованной лактозой // Молочная промышленность. 2011. № 2. С. 50-51.
10. Хецуриани Г. С., Пруидзе Э. Г., Хуцидзе Ц. З. Новый ассортимент зефира повышенной пищевой ценности // Хлебопекарское и кондитерское дело. 2014. № 1. С. 30-32.
11. Рязанова О. А., Клещевский Ю. Н. Биологически активные добавки к пище и их роль в коррекции питания населения // Технология и товароведение инновационных пищевых продуктов. 2015. № 1 (30). С. 96-103.
12. Мартинчик А. Н., Шариков А. Ю. Влияние экструзии на сохранность аминокислот и пищевую ценность белка // Вопросы питания. 2015. № 3, т. 84. С. 13-17.
13. Харчові добавки: віддалена загроза / А. Я. Кобзар та ін. // Environment&Health. 2013. № 1. С. 70-74.
2. Платонова Е. Ушли в «задой» // FOOD.UA. Продукти Украины. 2012. № 8/9 (39/40). С. 28-32.
3. Володин Д. Н., Золотарева М. С., Топалов В. К. Переработка молочной сыворотки: понятная стратегия, реальные технологии, адекватные инвестиции, востребованные продукты // Молочная промышленность. 2015. № 5. С. 36-42.
4. Обогащение молочных продуктов: научное обоснование, нормативная база, практические решения / Н. Л. Шатнюк и др. // Молочная промышленность. 2010. № 10. С. 34-39.
5. Дідух Г. В. Отримання мікропартикуляту з концентрату білків молочної сироватки // Харчова наука і технологія. 2015. № 2 (31). С. 52-56.
6. Студенникова О. Ю., Бурыгина Е. Н., Колпакова В. В. Пенообразующие свойства растительных белков // Кондитерское производство. 2010. № 6. С. 27-29.
7. Камсуліна Н. В., Ільдірова С. К., Большакова В. А. Використання різних видів молочних препаратів у технологіях ковбасних виробів // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. Харків: ХДУХТ, 2011. Вип. 2. С. 280-288.
8. Гордиенко Л. А., Куликова И. К., Евдокимов И. А. Йогурт с использованием концентрата сывороточных белков: реологические свойства // Молочная промышленность. 2010. № 8. С. 72-73.
9. Лодыгина С. В., Лодыгин А. Д., Храмцов А. Г. Десерты функционального назначения на основе сыворотки с гидролизованной лактозой // Молочная промышленность. 2011. № 2. С. 50-51.
10. Хецуриани Г. С., Пруидзе Э. Г., Хуцидзе Ц. З. Новый ассортимент зефира повышенной пищевой ценности // Хлебопекарское и кондитерское дело. 2014. № 1. С. 30-32.
11. Рязанова О. А., Клещевский Ю. Н. Биологически активные добавки к пище и их роль в коррекции питания населения // Технология и товароведение инновационных пищевых продуктов. 2015. № 1 (30). С. 96-103.
12. Мартинчик А. Н., Шариков А. Ю. Влияние экструзии на сохранность аминокислот и пищевую ценность белка // Вопросы питания. 2015. № 3, т. 84. С. 13-17.
13. Харчові добавки: віддалена загроза / А. Я. Кобзар та ін. // Environment&Health. 2013. № 1. С. 70-74.
Опубліковано
2019-04-15
Як цитувати
Гніцевич, В., Дейниченко, Л., Перекрест, В., & Кирильчук, С. (2019). ІННОВАЦІЙНА МОДЕЛЬ ОТРИМАННЯ МОЛОЧНО-БІЛКОВИХ КОНЦЕНТРАТІВ НА ОСНОВІ СКОЛОТИН З ВИКОРИСТАННЯМ ПЛОДОВО-ЯГІДНИХ КОАГУЛЯНТІВ. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 19(1). https://doi.org/10.31388/10.31388/2078-0877
Розділ
Харчові технології