ВИКОРИСТАННЯ ІМПУЛЬСНОГО ГОМОГЕНІЗАТОРА В МОЛОЧНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ

  • К. О. Самойчук Таврійський державний агротехнологічний університет
  • Н. О. Паляничка Таврійський державний агротехнологічний університет
  • В. Г. Циб Таврійський державний агротехнологічний університет
  • Г. В. Антонова Таврійський державний агротехнологічний університет
Ключові слова: гомогенізація, молоко, виробництво, імпульсний гомогенізатор, клапанний гомогенізатор, енергозатрати.

Анотація

Стаття присвячена проблемі зниження енергозатрат на процес гомогенізації молока, шляхом використання нових енергозберігаючих пристроїв. Наведені результати практичних досліджень використання імпульсного гомогенізатора молока в молочній промисловості для виробництва питного пастеризованого молока.

Посилання

1. Нужин Е. В., Гладушняк А. К. Гомогенизация и гомогенизаторы: монография. Одесса: Печатный дом, 2007. 264 с.
2. Паляничка Н. О., Вершков О. О., Антонова Г. В. Аналіз новітніх пристроїв для гомогенізації молока // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Мелітополь, 2017. Вип. 17, т. 3. С. 194-199.
3. Гвоздєв О. В., Паляничка Н. О., Ляшок І. В. Проектування імпульсного гомогенізатора молока // Праці Таврійської державної агротехнічної академії. Мелітополь, 2007. Вип. 7, т. 5. С. 85–92.
4. Паляничка Н. О., Гвоздєв О. В. Експериментальне обґрунтування параметрів імпульсного гомогенізатора молока // Збірник наукових праць Одеської національної академії харчових технологій. Одеса, 2011. Вип. 39, т. 2. С. 177-181.
5. Паляничка Н. О. Вдосконалення процесу імпульсної гомогенізації молока: дис. … канд. техн. наук : 05.18.12. Донецьк, 2013. 194 с.
Опубліковано
2019-03-02
Як цитувати
Самойчук, К., Паляничка, Н., Циб, В., & Антонова, Г. (2019). ВИКОРИСТАННЯ ІМПУЛЬСНОГО ГОМОГЕНІЗАТОРА В МОЛОЧНІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету, 19(2), 12-17. Retrieved із http://oj.tsatu.edu.ua/index.php/pratsi/article/view/133