ОГЛЯД МЕТОДІВ СУШКИ ПЛОДООВОЧЕВОЇ СИРОВИНИ

  • В. С. Калина Дніпровський державний аграрно-економічний університет
  • Ю. Ю. Куянов Дніпровський державний аграрно-економічний університет
  • О. Ю. Корсун Дніпровський державний аграрно-економічний університет
  • Є. С. Грабовська Дніпровський державний аграрно-економічний університет
Ключові слова: сушка, вологість, чіпси, овочі, конвективна сушка, сублімаційна сушка, сировина

Анотація

Анотація – у статті наведено огляд методів сушки плодоовочевої сировини, їх характеристика та обґрунтування. Запропоновано комбінований метод сушіння, а саме поєднання конвективного методу на початковій стадії сушки з НВЧ-методом.

Посилання

1. Пенто В. Б. Линия заводской обработки сушеного винограда // Плодоовощные консервы – технология, оборудование, качество, безопасность: сб. материалов Междунар. науч.-практ. конф. Москва: ВНИИКОП, 2004. С. 567-571.
2. Патент РФ 2304885, МПК А23 L 1/212. Способ производства пищевого продукта из плодоовощного сырья. № 2006126611/13, заявл. 24.07.2006; опубл. 27.08.2007. Бюл. №10.
3. Патент РФ 2393397, МПК Р26ВЗ/06, Б26ВЗ/30. Способ импульсной инфракрасной сушки термолабильных материалов. № 2009119751/06, заявл. 26.05.2009; опубл. 27.06.2010. Бюл. №10.
4. Пенто В. Б., Гуревич А. В. Двухстадийная сушка болгарского перца // Овощеводство и тепличное хозяйство. 2008. №7.С.50–51.
5. Гинзбург А. С. Основы теории и техники сушки пищевых продуктов. Москва: Пищевая промышленность, 1973. 528 с.
6. Пенто В. Б., Клюева О. А. Технология производства продукта промежуточной влажности из картофеля // Пищевая промышленность. 2004. №6.С.18-19.
7. Гришин М. А., Атаназевич В. И., Семёнов Ю. Г. Установки для сушки пищевых продуктов: справочник. Москва: Агропромиздат, 1989. 214 с.
8. Королёв А. А., Пенто В. Б. Технология производства фруктовых чипсов из слив и абрикосов с помощью комбинированной сушки // Проблемы создания продуктов здорового питания. Наука и технологии: материалы 12-й науч.-практ. конф. Москва, 2006. С. 114.
Опубліковано
2019-03-27
Як цитувати
Калина, В., Куянов, Ю., Корсун, О., & Грабовська, Є. (2019). ОГЛЯД МЕТОДІВ СУШКИ ПЛОДООВОЧЕВОЇ СИРОВИНИ. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 19(1). Retrieved із https://oj.tsatu.edu.ua/index.php/pratsi/article/view/83