RESEARCH OF THE POSSIBILITIES OF AMC INNOVATIVE EQUIPMENT IN RESTAURANT TECHNOLOGY
Abstract
The main determining factor in the growth and stability of demand for products and services of the restaurant industry is innovative approaches to the organization of the technological process, in particular, ensuring production with the latest highly efficient equipment with intelligent systems. The purpose of this study is to analyze the capabilities of the AMC Premium Cooking System, study the features of the design and work in different technological modes, and justify the feasibility of using the system in the kitchen of a modern restaurant. AMC is the global market leader in products that combine cooking and enjoyment. The company's decades of experience allow us to transform experience and innovation into healthy and high-quality products that satisfy consumers and manufacturers of restaurant products. The article analyzes the advantages of AMC intelligent cookware for different categories of users, highlights the features of the AMC Premium Cooking System intelligent cooking system. Cooking without adding water, frying without adding fat, steaming, rapid cooking, baking and gratin preserve nutrients and natural flavor by controlling both cooking time and temperature. The advantages of the AMC Premium Cooking System are that it opens up opportunities to combine various methods of food processing with IT technologies in one system: the cooking process is carried out by remote control, temperature control, frying without fat, cooking without water, steaming with an easyquick lid, fast cooking with the secuquick softline lid in soft and turbo modes, baking and gratin with navigenio, "open" frying, deep-frying or deep-frying, heating function at 60°C. The rationality of using AMC dishes in restaurants has been proven. In the educational laboratory of restaurant product technology of the Vinnytsia Trade and Economic Institute of DTEU, the unique technological capabilities of the system at optimal cooking temperatures and the cooking time control function were tested.
References
2. Інноваційні енергозберігаючі теплогенеруючі пристрої для устаткування закладів ресторанного господарства / Д. В. Горєлков, О. В. Омельченко, Г. В. Гейєр,О. Г. Терешкін. Обладнання та технології харчових виробництв. 2021. № 1(42). С. 139-147.
3. Ощипок І. М. Інноваційні ресторанні технології. Львів: Вид-во ЛТЕУ, 2019. 326 с.
4. Линник О. І. Сучасні вимоги до устаткування закладів готельно-ресторанного господарства. Сучасний стан та перспективи розвитку економіки, фінансів, обліку та права : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (14 листопада 2019 р.): у 10 ч. Полтава: ЦФЕНД, 2019. Ч. 8. С. 28-29.
5. Лояк Л., Андрухів Я. Інноваційне обладнання та технології приготування кулінарної продукції в сучасних закладах ресторанного господарства. Готельно-ресторанний бізнес і курортна справа України: матер. Всеукр. наук.-практ. інтернет-конференції (Івано-Франківськ, 6 грудня 2022 р.). Івано-Франківськ, 2022. С. 440-450.
6. Гуць В. С., Коваль О .А., Русавська В. А. Технологічне устаткування готелів, готельних комплексів : підручник. Київ : ЛіраК, 2019. 568 с. 7. ULR: https://www.facebook.com/p/Smart-Cooking-Club-100077716720463/ (дата звернення 10.02.2024)
8. Офіційний сайт продукції. https://www.smartcooking.com.ua/ ?fbclid=IwAR3rYZM0Fl8emePRXVDqmNCrC7xhe (дата звернення 10.02.2024)
9.Smart Cooking Club. ULR: https://www.cookingwithamc.info/ (дата звернення 10.02.2024)
10. Сторінка в Інстаграм. ULR: https://www.instagram.com (дата звернення 10.02.2024)
11. AMC India: смачне, корисніше та швидше приготування їжі за допомогою системи приготування їжі AMC Premium. ULR: https://enterprise-services.siliconindia.com/vendor/amc-india-delicious-healthier-faster-cooking-with-the-amc-premium-cooking-system-cid-13901.html (дата звернення 01.03.2024)